Na een doorgedreven onderzoek van de lokale politie Vilvoorde-Machelen, werden afgelopen zondag drie inwoners van Vilvoorde opgepakt. Het betreft drie jongeren die reeds geruime tijd een uitgebreide lokale drughandel hebben opgezet.

De drie werden zondag 11 januari door de lokale recherche met bijstand van de Federale wegpolitie aan de afrit Zemst van de E19 geïntercepteerd. Dit op het ogenblik dat ze terugkeerden uit Nederland waar ze een grote hoeveelheid marihuana hadden aangekocht.

Zowel het verkenningsvoertuig als het voertuig dat de drugs vervoerde werden uit het verkeer gehaald en de inzittenden gearresteerd. In het tweede voertuigen werden drie grote zakken aangetroffen met in totaal 2,685 kg marihuana.

Ook bij de verschillende daarop volgende huiszoekingen werden nog hoeveelheden marihuana teruggevonden alsook een kleine cannabisplantage. Alles samen werd tijdens deze gerechtelijke actie in totaal 3 kg marihuana in beslag genomen.

De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter te Brussel. Twee personen werden aangehouden en een derde werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Voorbije week werd ingebroken in 13 woningen. Tevens werd diefstal vastgesteld uit 1 voertuig.

In 2014 heeft de interventiedienst van de lokale politie 13501 interventies afgehandeld. Bovenop de reguliere werking werden nog 401 extra patrouilles georganiseerd in het kader van straatcriminaliteit, autocriminaliteit, woninginbraken en gewapende overvallen op handelszaken. In totaal werden 908 personen van hun vrijheid beroofd. In 515 gevallen was dit voor het plegen van een misdrijf. Daarvan werden 134 personen ter beschikking gesteld van het parket.

In december hebben wij 1122 interventies afgehandeld. Boven de reguliere werking werden nog 74 extra patrouilles voorzien in kader van straatcriminaliteit, jongerenoverlast, autocriminaliteit, woninginbraken en gewapende overvallen op handelszaken. In totaal werden 57 personen van hun vrijheid beroofd. In 27 gevallen was dit ingevolge het plegen van een misdrijf. Daarvan werden 4 personen ter beschikking gesteld van het parket en werd 1 rechtstreeks naar een gevangenis gevoerd.

 

5411…

Wij zijn acht fietsers die (st)rijden tegen kanker.  Allen werken we voor de lokale politie Vilvoorde-Machelen.  5411 is ons zonenummer, maar eveneens een fietsverzet … en nu dus ook de naam van ons team.

Samen duizend kilometer afleggen en 5411 euro inzamelen voor Kom op tegen kanker, is ons doel. 

Natuurlijk houden we van fietsen en ieder van ons heeft zijn of haar motivatie om mee te trappen.  Maar wat ons bindt, is dat we politiemensen zijn, met een hart voor onze gemeenschap.

De 1000 kilometer van Kom op tegen kanker is voor de politiezone VIMA én al haar medewerkers een kans om een vriendelijk, sociaal bewogen gelaat te tonen.  Een kans die we met beide handen grijpen.

Samen kunnen we kanker verslaan!

Bij heel wat woninginbraken zijn de daders gelegenheidsinbrekers. Ze hebben geen bepaalde woning op het oog, maar kijken waar ze gemakkelijk kunnen toeslaan. Woningen waarvan de bewoners duidelijk niet thuis zijn, vinden ze aantrekkelijk en dit zeker als er ramen of deuren open staan. Controleer daarom altijd voor het vertrek of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. In de donkere wintermaanden zien we elk jaar een toename van deze feiten.

De preventiecel van de lokale politie Vilvoorde-Machelen neemt dan ook deel aan de nationale campagne rond inbraakpreventie: ‘1 dag niet, een dag zonder woninginbraken’. In het kader van deze actie organiseert de preventiecel een wedstrijd om het beveiligingsadvies te promoten.

Iedereen die een beveiligingsadvies aanvraagt tussen 1 december 2014 en 28 februari 2015 maakt kans op een nuttige prijs. Vul ook het wedstrijdformulier volledig in en bezorg het aan de preventiecel. De hoofdprijs is een waardebon van 250 euro voor werken uitgevoerd door een slotenmaker. Andere prijzen zijn ook waardebons, tijdschakelaars en veiligheidssloten.

Het wedstrijdformulier kan je hier downloaden of afhalen in elk wijkcommissariaat van de politiezone. Het formulier is ook te verkrijgen op aanvraag via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Voor meer informatie over de wedstrijd of de actie ‘1 dag niet’, contacteer de preventiecel van de lokale politie Vilvoorde-Machelen. Tel: 02/255.72.43, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of surf naar www.1dagniet.be.